perjantai 18. huhtikuuta 2014

Uutuus pääsiäispöytään: quinoa-juustopihvit

Wohooo!!! Niin monien epäonnistumisten jälkeen on pakko osua napakymppiin. Nyt se napsahti! Onnistuin kerrankin loihtimaan kauhujen keittiössäni jotakin suussa sulavaa, jota voin hyvillä mielin suositella kokeiltavaksi muillekin!

Nämä uutukaiset tulkoon tunnetuksi nimellä Anna-Leenan pääsiäispihvit, saa toki tehdä muulloinkin kuin pääsiäisenä. Pääsiäiseen nämä liittyvät siten, että ööö... tein ne pääsiäisenä... niissä on kananmunaa... eikä lihaa, sillä täällä pitkäperjantaina ei syödä lihaa... ja ovat keltaisia.  



Tarvitset:
- quinoaa jyvinä
- persiljaa
- juustoraastetta
- kananmunia
- suolaa
- korppujauhoja
- öljyä paistamiseen

Huuhdo ja keitä quinoa, kunnes jyvät pehmentyvät, taisin keitellä noin 40 min. Kaada tiheään siivilään ja painele vesi pois. Silppua runsaasti persiljaa silpuksi ja sekoita juustoraasteen kera quinoan sekaan. Riko sekaan muutama kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla. Tee seoksesta pihvejä jauhelihapihvien tapaan, pyöräytä korppujauhossa ja laita pannulle paistumaan. Paistele kunnes saa hieman kullankeltaista väriä ja syö suihisi. Itse söin tuollaisenaan tomaatin kera, mutta varmaan voisivat käydä myös lihan kaveriksi.

Quinoa ilmeisesti on oikein ravitsevaa, ainakin johonkin muuhun ruokaan verrattuna. Olen adoptoinut ruokavaliooni myös amaranton, jota syön aamulla paahdettuna jogurtin kanssa. Sekin kuulemma on oikein terveellistä, mutta tiedäppä noista sitten. Voihan loppu tulla sitenkin, että vetäisee quinoanjyvän henkeen.

Kuten huomasitte, niin nyt on taas kuviakin! Salinasin uusi suomalaisvahvistus toi uuden kameran Suomesta. Nyt ongelma vaan on, että pelkään niin että sekin varastetaan, että en uskalla kuljettaa mukana.


1 kommentti:

  1. Kiitos, mutta blogistani vain pieni murto-osa liittyy ruuanlaittoon ja loppu on muuta höpötystä elämästä kaukomailla, joten ei se taida aivan sopia ruokablogilistalle :)

    VastaaPoista